Røkte koteletter servert med småpoteter, brokkolini, neper og yoghurtdressing med persille

Røkte koteletter servert med småpoteter, brokkolini, neper og yoghurtdressing med persille

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
900 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Neper
450 g
Brokkolini
2 pakke
Sitron
1 stk
Marinert og røkt kotelettkam
850 g
(Selleri)
Yoghurt naturell
300 g
(Melk, Laktose)
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til yoghurtdressingen med litt finhakket hvitløk for ekstra mye smak!

Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme. 
Skrell hvitløken. Kutt småpotetene i to og hvitløken i fire. Vend potetene og hvitløken i litt olje, salt og pepper, og pakk det hele inn i aluminiumsfolie. Grill pakken med potetene og hvitløken på indirekte varme i 25–30 minutter, eller til potetene er møre.
Skrell nepene og kutt dem i skiver. Kutt de største av brokkoliniene i to om ønskelig. Kutt sitronen i to. Vend nepene og brokkoliniene i litt olje og grill dem på indirekte varme i 5–6 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu grønnsakene underveis. Grill de to sitronhalvdelene på indirekte varme med snittflaten ned frem til grønnsakene er ferdige. Ha de ferdiggrillede grønnsakene over på et fat og vend inn 1–2 ss olivenolje. Smak til med salt, pepper og saft fra den grillede sitronen.
Grill kjøttet på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. Flytt det deretter over til indirekte varme og la det ligge der til det er gjennomstekt.
Finhakk kruspersillen fra urtepakken. Bland yoghurten og persillen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Server kotelettene med småpotetene, grønnsakene og yoghurtdressingen. 
Ønsker du ikke å grille? Kok småpotetene i en kjele med vann i ca. 15 minutter. Ha nepeskivene og brokkoliniene i en ildfast form og vend inn litt smør, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen på 220 grader i 8–10 minutter, eller til de er gjennomstekte. Stek kotelettene i en stekepanne med litt olje på høy varme i 3–4 minutter på hver side.
Vel bekomme!