Posjert kveite med hollandéssaus og ovnsbakte rotgrønnsaker med sitrontimian
3.59 (69)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Sitrontimian
1 pakke
Kveiteskiver
450 g
Sitron
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt halve sitronen i skiver. Kok opp ca. 1 liter vann, 1 ss salt, ½ dl eddik, ½ ss pepper (gjerne grovkvernede eller hele korn) og sitronskivene i en vid kjele. Hvis du ikke har vanlig eddik, kan du bruke hvitvinseddik eller eplecidereddik.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter.
Legg fiskestykkene i kjelen fra punkt 2 og la dem trekke i vannet i 12–14 minutter. Løft deretter opp fisken med en hullsil og kjenn om midtbeinet slipper fiskekjøttet. Hvis beinet slipper kjøttet, er fisken ferdig. Legg fisken deretter over på et fat dekket med kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle og la vannet renne av før servering.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Plukk bladene av sitrontimianen, og vend bladene inn med gulrøttene og potetene før servering.
Kutt resten av sitronen i båter og server sammen med retten!
Fun fact! Poteten er en av flere planter og grønnsaker som man har klart å dyrke i verdensrommet! Andre vekster inkluderer løk, kål, pak choy og ris.
Vel bekomme!