Nachos med søtpotet og bønner, servert med syltet rødløk og guacamole

Nachos med søtpotet og bønner, servert med syltet rødløk og guacamole

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Søtpotet
1 stk
Three spice
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Grønn chili
1 stk
Nachochips
1 pakke
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/4 stk
Guacamole
1 pakke
Syltet rødløk
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du rester av feta eller annen ost i kjøleskapet? Strø dem over nachoene før steking!

Sett stekeovnen på 215 grader.
 Skyll søtpoteten godt og kutt den i mellomstore terninger. Ha søtpotetterningene i en ildfast form og vend inn 1 ts av tacokrydderet og litt olje. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Hell laken av bønnene og skyll bønnene i kaldt vann. Kutt chilien i tynne skiver. 
 Fordel nachochipsene utover et stekebrett. Strø over litt av osten, og fordel søtpotetterningene og bønnene på toppen. Topp med resten av osten og chiliskivene. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter.
 Kutt tomaten i små biter. Finhakk korianderen. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Bland tomatbitene, korianderen, løken og hvitløken sammen i en skål, og smak til med saft fra limen og litt salt.
Server nachoene sammen med tomatsalsaen, guacamolen og den syltede rødløken.
Fun fact! Nachos ble laget for første gang rundt 1943, i byen Piedras Negras i Mexico, av Ignacio Anaya. Da restauranten hvor Anaya var hovmester fikk uventede gjester etter stengetid, måtte Anaya slenge sammen noe av det han hadde på kjøkkenet. Det ble frityrstekte maistortillas (også kalt totopos) med smeltet ost og jalapeños i skiver, og han oppkalte retten etter seg selv. Nacho er nemlig et vanlig kallenavn for navnet Ignacio i spansktalende land.
Vel bekomme!