Indiske kjøttboller med krydret ris, stekt blomkål og raita

Indiske kjøttboller med krydret ris, stekt blomkål og raita

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Grillspyd (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Karri
1 pakke
Grønne erter
125 g
Kjøttdeig
350 g
Egg
1 stk
(Egg)
Garam masala-krydder
1 pakke
Blomkål
1 stk
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fint vær? Fordel kjøttdeigblandingen på grillspyd og ha spydene og blomkålen på grillen!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
 Bland kjøttdeigen sammen med egget, 0,5 ts salt og garam masala-krydderet i en bolle. Form blandingen til små kjøttboller, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kjøttbollene i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha karrikrydderet i kokevannet. Vend inn ertene når risen er ferdigkokt.
Kutt blomkålen i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek blomkålskivene i ca. 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper. 
Server de indiske kjøttbollene med risen, blomkålen og raitaen. 
Vel bekomme!