Indiske kjøttboller med krydret ris, stekt blomkål og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Karri
1 pakke
Grønne erter
125 g
Kjøttdeig
350 g
Egg
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Blomkål
1 stk
Raita
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fint vær? Fordel kjøttdeigblandingen på grillspyd og ha spydene og blomkålen på grillen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland kjøttdeigen sammen med egget, 0,5 ts salt og garam masala-krydderet i en bolle. Form blandingen til små kjøttboller, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek kjøttbollene i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha karrikrydderet i kokevannet. Vend inn ertene når risen er ferdigkokt.
Kutt blomkålen i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek blomkålskivene i ca. 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
Server de indiske kjøttbollene med risen, blomkålen og raitaen.
Vel bekomme!