Ovnsbakt kveite med kokte poteter, dampede grønnsaker og eggesmør

Ovnsbakt kveite med kokte poteter, dampede grønnsaker og eggesmør

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Egg
  • laktosefritt smør
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
250 g
Kveiteskiver
450 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp fisken med litt sitronsaft før servering for mer smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt hodekålen i grove biter.
Kok ett egg sammen med potetene i 7-9 minutter. 
 Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den sammen med en klatt laktosefritt smør i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter. Når skinnet og beinet slipper lett fra fisken, er fisken ferdig. Fjern skinnet og beinet fra fisken før servering.
 Kok opp en kjele med ca. 2 dl vann, en klype salt og 1 ss laktosefritt smør. Damp grønnsakene i kjelen, under lokk, i ca. 5 minutter.
 Hell vannet av egget, skyll det i kaldt vann og skrell det. Smelt 2-3 ss laktosefritt smør i en liten kjele. Kutt egget i små biter og vend det inn i det smeltede smøret.
Vel bekomme!