Quinoasalat med ovnsbakt søtpotet, granateple og falafel
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Falafelmiks
400 g
Søtpotet
1 stk
Granateple
1 stk
Mynte
1 pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Tyrkisk krydder
1/2 pakke
Tzatziki
150 g
Syltet rødløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken. Tilsett gjerne litt mer væske hvis blandingen virker for tørr.
Skyll søtpotetene godt. Kutt søtpotetene i middels store terninger og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn det tyrkiske krydderet og litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i ca. 15 minutter.
Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek falafelbollene til de er gylne og sprø på begge sider.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene.
Finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsbolle, og vend inn mynten, den syltede rødløken og granateplefrøene. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falafelbollene og tzatzikien ved siden av.
Vel bekomme!