Hjemmelaget fiskesuppe med torsk, reker, gulrot og steinovnsbakte multibrød
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Sitron
1 stk
Fiskebuljong
2 pakke
Lett crème fraîche
300 g
Maisstivelse
1 pakke
Torskefilet
375 g
Lyngen-reker
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt godt smør på rundstykkene ved servering.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell banansjalottløken og kutt den og fennikelen i terninger. Kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll purreløken og kutt den i skiver. Bland maisstivelsen sammen med 4 ss vann i en kopp. Skjær fisken i terninger.
Varm opp en kjele med litt smør til middels høy varme, og stek løken og fennikelen i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 liter vann og fiskebuljongen, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 5 minutter. Ha i crème fraîchen og litt og litt av maisstivelsen til suppen har ønsket konsistens. Kok opp, og la suppen småkoke i ytterligere 5 minutter.
Ha fisken, gulrøttene og purreløken i suppen, og la den trekke i 3-4 minutter. Smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Varm multibrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Kutt sitronen i båter. Topp suppen med rekene ved servering, og server sitronbåtene og brødet ved siden av.
Vel bekomme!