Hjemmelaget fiskesuppe med torsk, reker, gulrot og steinovnsbakte multibrød

Hjemmelaget fiskesuppe med torsk, reker, gulrot og steinovnsbakte multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Banansjalottløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Sitron
1 stk
Fiskebuljong
2 pakke
(Fisk)
Lett crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Maisstivelse
1 pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt godt smør på rundstykkene ved servering.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell banansjalottløken og kutt den og fennikelen i terninger. Kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll purreløken og kutt den i skiver. Bland maisstivelsen sammen med 4 ss vann i en kopp. Skjær fisken i terninger. 
 Varm opp en kjele med litt smør til middels høy varme, og stek løken og fennikelen i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 liter vann og fiskebuljongen, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 5 minutter. Ha i crème fraîchen og litt og litt av maisstivelsen til suppen har ønsket konsistens. Kok opp, og la suppen småkoke i ytterligere 5 minutter. 
Ha fisken, gulrøttene og purreløken i suppen, og la den trekke i 3-4 minutter. Smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Varm multibrødene i ovnen i 3–4 minutter. 
Kutt sitronen i båter. Topp suppen med rekene ved servering, og server sitronbåtene og brødet ved siden av.
Vel bekomme!