Nachos med bønnestuing og crunchy guacamole
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Kidneybønner
1 pakke
Tomater
2 stk
Three spice
1 pakke
Nachos
1 pakke
Revet vegansk ost
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med finhakket koriander.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Fjern frøene på chilien og kutt den i tynne skiver. Kutt tomatene i små biter. Sil laken av kidneybønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og chilien i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 dl vann, kidneybønnene, ønsket mengde av tacokrydderet og halvparten av tomaten, og la det hele småkoke på lav varme i 12-15 minutter. Smak til med litt salt.
Grovhakk kjerneblandingen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen i 2-3 minutter. Del avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel i en serveringsskål, og vend inn kjerneblandingen. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Legg nachochipsene i en smurt ildfast form, fordel nesten all osten på nachochipsene, og legg bønnestuingen på osten. Topp med tomatbitene og resten av osten. Stek formen i ovnen i 4-5 minutter.
Vel bekomme!