Kremet byggotto med fetaost, ovnsbakte grønnsaker og grønnkålchips
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Byggkorn
125 g
Crème fraîche
150 g
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Fetaost
100 g
Egg
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Sitron
1/2 stk
Grønnkål
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend en spiseskje balsamico inn med de ovnsbakte grønnsakene før servering.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell rødløken og kutt den i båter. Rens paprikaen og kutt den i store biter. Kutt tomaten i store terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn saften fra den halve sitronen og litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20-25 minutter.
Kok byggkornene i en kjele med lettsaltet vann i 18–20 minutter. Sil av eventuelt overflødig vann etter koking.
Finhakk gressløken. Knekk egget og skill eggeplommen fra eggehviten. Vend crème fraichen, eggeplommen og grønnsaksbuljongen inn med byggkornene med én gang de er ferdigkokte. Smuldre opp fetaosten med hendene, og vend fetaosten og gressløken inn i byggottoen. Smak til med salt og pepper, og spe på med vann om byggottoen blir for tykk.
Skru temperaturen i stekeovnen ned til 200 grader. Fjern de tykkeste stilkene på grønnkålen, og riv kålen i biter. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 4–6 minutter, eller til grønnkålen er sprø.
Vel bekomme!