Mørkokt svinenakke i brun saus med poteter og ovnsbakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Pastinakk
1 stk
Brokkoli
1/2 stk
Oksebuljong
1/2 pakke
Maisstivelse
1/2 pakke
Mørkokt svinenakke
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos av potetene!
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt pastinakken i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Bland maisstivelsen med 2 ss kaldt vann i en liten skål. Smelt 2 ss laktosefritt smør i en kjele. Rør inn oksebuljongen, og stek til smøret og buljongen er nøttebrunt. Spe på med 2 dl vann, litt og litt, under omrøring, og rør inn maisstivelsen når vannet koker, litt og litt, til sausen har ønsket tykkelse. Kok opp, og smak til med pepper. Ha sjysausen og svinenakken, inkludert kraften i den brune sausen. Gi det et lite oppkok, og la det hele trekke på lav varme i 10-15 minutter.
Vel bekomme!