Blomkåltaco med reddiker, bønner og mangosalsa

Blomkåltaco med reddiker, bønner og mangosalsa

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie
    • olje
    • pepper
    • salt
    Blomkål
    1 stk
    Reddiker
    1 pakke
    Three spice
    1/2 pakke
    Sitron
    1/2 stk
    Svarte bønner
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Mango
    1 stk
    Rød chili
    1 stk
    Koriander
    1/2 bunt
    Lime
    1 stk
    Maistortillaer
    10 stk
    Rødløk
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med avokado, nøtter eller annet tilbehør du liker. Kun fantasien setter grenser!

    Sett stekeovnen på 180 grader. 
    Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Ha løkskivene i en serveringsskål, og ha i saften fra halve limen og litt salt. Rør godt om, og la løken stå frem til servering. Rør om av og til.
    Del blomkålen i små buketter. Skyll reddikene og kutt dem i to.
     Fordel blomkålbukettene utover den ene siden av et stekebrett. Vend inn tacokrydderet og litt olje og salt. Fordel reddikene på den andre siden av brettet og vend dem i saften fra den halve sitronen og litt olje og salt. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.
    Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 10 minutter. 
     Hell laken av bønnene og skyll bønnene i kaldt vann. Ha bønnene i en liten kjele og dekk dem med vann. Skrell den halve hvitløken og ha den i kjelen med bønnene. Gi det hele et oppkok, og la det koke i ca. 5 minutter, eller til vannet har fordampet. Fjern hvitløken og smak til med salt og pepper.
     Kutt langs den brede siden av mangostenen på hver side slik at du får to halvdeler. Skjær et rutenett med små ruter i mangokjøttet på hver halvdel uten å skjære gjennom skallet. Bruk deretter en skje til å ta ut mangoterningene. Skjær vekk eventuelt fruktkjøtt som sitter igjen på siden av mangostenen, og kutt dette også i terninger. Finhakk chilien og korianderen. Bland mangoterningene, chilien og korianderen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og saft fra resten av limen.
    Fyll maistortillaene med bønnene, grønnsakene og mangosalsaen. Håper det smaker!
    Vel bekomme!