Aubergine- og fetasalat med egg og persille servert med pitabrød og hummus

Aubergine- og fetasalat med egg og persille servert med pitabrød og hummus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Tomat
1 stk
Agurk
1/2 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre auberginen med litt spisskummen før steking for ekstra spennende smak.

Sett stekeovnen på 230 grader. Bruk varmluftfunksjon om ovnen din har det. Sett en kjele med vann på kok. 
 Kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover et stekebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 15 minutter.
Kok eggene i kjelen fra punkt 1 i 6-7 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Kutt tomaten og agurken i terninger. Finhakk bladpersillen. Bland det hele sammen i en serveringsbolle, og vend inn aubergineterningene når de er ferdigstekte. Smuldre fetaosten over salaten med fingrene. Smak til med saft fra den halve sitronen. Topp salaten med eggebåtene og dryss over litt salt og pepper.
Varm pitabrødene i ovnen som anvist på pakken. 
Fyll pitabrødene med salaten og hummusen eller server pitabrødene og hummusen ved siden av salaten.
Fun fact! Pita er et flatt bakverk fra Midtøsten som blåses opp ved steking slik at det dannes et hulrom inne i brødet. Den første kjente kilden hvor ordet pita dukker opp er Aristofanes' komedier, som ble skrevet noen hundre år før vår tidsregning.
Vel bekomme!