Ovnsbakte rotgrønnsaker og nøtter med erte- og spinatpuré toppet med syltet rødløk
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpotet
1 stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Kikerter
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Spinat
50 g
Grønne erter
125 g
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Hvite bønner
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Syltet rødløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt fersk eller tørket timian inn med grønnsakene før du steker dem i ovnen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell søtpoteten, selleriroten og gulrøttene, og kutt grønnsakene i biter. Ha grønnsakene i en smurt ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Skyll kikertene, og fordel kikertene og nøttene over grønnsakene. Vend inn potetkrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 25 minutter.
Skyll spinaten i kaldt vann, og sil laken av bønnene. Varm opp en kjele med 1 ss smør og 1/2 dl melk til middels høy varme. Ha i de grønne ertene og skru opp varmen. Tilsett spinaten, grønnsaksbuljongen og de hvite bønnene når det koker. Kjør det hele til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender. Spe på med mer melk om puréen blir for tykk, og smak til med salt og pepper.
Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Hell laken av den syltede rødløken, og vend persillen inn rett før servering.
Server de ovnsbakte grønnsakene og nøttene med erte- og spinatpuréen. Topp med den syltede rødløken.
Vel bekomme!