Ovnsbakt laks med agurk- og reddiksalat, blomkål og knuste poteter med kryddersmør
4.1 (68)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Småpoteter
300 g
Agurk
1/2 stk
Reddiker
1 pakke
Laksefilet
325 g
Blomkål
1 stk
Kryddersmør
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smørdamp blomkålbukettene i en kjele med litt vann og 2 ss smør.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Kok småpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen med 2 ss vann, 1 ss eddik og 1 ss sukker i en serveringsskål.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 6–7 minutter, eller til fisken er fast, men har en lys rosa kjerne.
Del blomkålen i buketter. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek blomkålbukettene i 4–6 minutter.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og la dem dampe seg tørre i et par minutter. Knus potetene grovt med en gaffel, og vend inn kryddersmøret.
Vel bekomme!