Butter chicken med blomkål, spinat og basmatiris
4.17 (72)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Skivet kyllingfilet
250 g
Butter chicken-paste
1 glass
Blomkål
1/2 stk
Crème fraîche
150 g
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Spinat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner kyllingen i litt av butter chicken-pasten før tilberedning for ekstra god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt tomaten i små terninger, del blomkålen i mindre buketter og skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og finhakk løken.
Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 1–2 minutter. Ha i løken og stek det hele videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank og kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett tomatterningene, blomkålbukettene og halvparten av butter chicken-pasten, og stek videre i et lite minutt. Ha i crème fraîchen og ca. 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. Smak til med salt, pepper og mer butter chicken-paste om ønskelig. Vend inn spinaten og la det hele småkoke i 2–3 minutter, til spinaten har falt sammen.
Vel bekomme!