Hjemmelaget lasagne med eplesalat
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Karbonadedeig
500 g
Hakkede tomater
400 ml
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Lettmelk
5 dl
Lasagneplater
500 g
Revet mozzarella
100 g
Isbergsalat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1-2 spiseskjeer tomatpuré i tomatsausen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene, løken og hvitløken. Riv gulrøttene og løken på et rivjern og press hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek karbonadedeigen i 1-2 minutter på hver side. Hakk den opp og tilsett gulrøttene, løken og hvitløken. Stek videre i 2-3 minutter. Tilsett oksebuljongen, basilikum- og oreganokrydderet og de hakkede tomatene og kok opp. La det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med 1 ts sukker, pepper og eventuelt litt salt.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring, og kok opp mens du rører. La sausen småkoke i 3-4 minutter, til den tykner. Smak til med salt og pepper.
Smør en stor ildfast form. Legg lagvis tomatsaus, hvit saus og lasagneplater. Fortsett slik og avslutt med tomatsaus og revet mozzarella. Stek lasagnen i ovnen i 35–45 minutter.
Riv bladene av isbergsalaten, og skyll dem i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, og kutt eplet i terninger. Bland sammen salaten og epleterningene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
Vel bekomme!