Tacokrydret tomatsuppe med mais og bønner servert med kjøttdeigspyd og sprø tortillastrimler
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- grillspyd
- melk
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Panko
½ pakke
Kjøttdeig av svin og storfe
600 g
Chipotlemiks
1 pakke
Hvetetortillaer
1 pakke
Three spice
2 pakke
Tomatsuppe
1700 g
Maiskorn
1 pakke
Svarte bønner
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med fersk chili eller tørkede chiliflak for et mer spicy resultat!
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjon om ovnen din har det.
Bland den halve pakken med panko sammen med 1,5 dl melk i en bolle. La blandingen stå og svelle på benken i ca. 10 minutter. Vend deretter inn kjøttdeigen, ca. 1 ts salt og ønsket mengde chipotlemiks. Del kjøttdeigblandingen i 6–8 deler, og klem delene nedover hvert sitt grillspyd. Legg kjøttdeigspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 8–10 minutter, eller til kjøttdeigspydene er gjennomstekte.
Kutt tortillaene i tynne strimler og ha strimlene i en ildfast form. Vend inn 1 ss olje og litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i 6–8 minutter, eller til strimlene er gylne og sprø. Vend litt på strimlene underveis i stekingen, og bytt gjerne plass på stekebrettet med spydene og formen med tortillastrimlene underveis i steketiden hvis ovnen din ikke har varmluftsfunksjon.
Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Ha ønsket mengde av tacokrydderet i kjelen, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter tomatsuppen og gi det hele et raskt oppkok. La suppen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med mer tacokrydder om ønskelig.
Hell laken av maiskornene og bønnene, og skyll maiskornene og bønnene godt i kaldt vann. Ha maiskornene og bønnene i tomatsuppen, og smak til med litt sukker, salt og pepper.
Topp suppeskålene med de sprø tortillastrimlene ved servering, og server kjøttdeigspydene ved siden av.
Vel bekomme!