Couscoussalat med grønnsaker og cottage cheese servert med karbonader og valnøtter

Couscoussalat med grønnsaker og cottage cheese servert med karbonader og valnøtter

4 (61)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Grove karbonader m/løk
450 g
(Melk, Laktose)
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Tomat
1 stk
Cottage cheese
250 g
(Melk, Laktose)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Rødt eple
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend valnøttene i litt honning før du har dem i salaten!

Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Kutt vårløken i skiver, og kutt tomaten og eplet i terninger. Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann og kutt dem i grove biter. Grovhakk korianderen fra urtepakken. Blant alt sammen i en salatbolle.  
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek de grove karbonadene i 4–5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
 Ha couscousen i salaten fra punkt 2, og vend inn cottage cheesen. Krydre salaten med salt og pepper, og topp med valnøttene. 
Skjær karbonadene i grove biter og server dem til couscoussalaten. 
Fun fact! Cottage cheese, eller hytteost, er sannsynligvis blant de første ostene som ble laget, siden den lages ved naturlig syrning av melk. Som med flere andre oster har det oppstått fortellinger og legender om cottage cheesens opprinnelse. Én legende sier at osten ble oppfunnet da en reisende fylte salveskene sine med melk før han skulle ri gjennom ørkenen, og dermed endte opp med cottage cheese.
Vel bekomme!