Blomkålsuppe med hvite bønner, stekt grønnkål og bagetter
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1 stk
Helmelk
1 l
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Hvite bønner
1 pakke
Sitron
1 stk
Grove bagetter
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Chiliflak
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt finrevet parmesan med bønnene og grønnkålen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken, og kutt blomkålen i små buketter. Hell laken av de hvite bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 3-4 minutter, til løken er blank. Ha i blomkålbukettene. Tilsett melken og grønnsaksbuljongen og kok opp. La det småkoke i ca. 20 minutter, eller til blomkålen er gjennomkokt. Ha i halvparten av de hvite bønnene når det gjenstår ca. 10 minutter av koketiden. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med pepper og saft fra sitronen. Ikke la suppen koke etter at du har tilsatt sitronsaft, da kan den skille seg.
Varm de grove bagettene i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnkålen og resten av de hvite bønnene i 3-4 minutter. Smak til med ønsket mengde chiliflakes og litt salt og pepper.
Vel bekomme!