Karrikrydret fiskesuppe med sei, reker, grønnsaker og steinovnsbakt brød
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Gluten·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Karrijevning
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Vårløk
1/2 pakke
Seifilet
200 g
Lyngen-reker
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Sitron
1 stk
Fiskekrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp suppen med fersk dill!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt gulroten og selleriroten i tynne staver på ca. 5 cm. Skjær fisken i terninger. Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern.
Varm opp en mellomstor kjele til middels varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn karrijevningen og fiskebuljongen i det smeltede smøret, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la suppen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha gulroten og selleriroten i suppen, og la grønnsakene trekke i 3-4 minutter. Tilsett deretter fisken og la den trekke i 1-2 minutter. Ha rekene i suppen rett fra servering, og smak til med saften og skallet fra sitronen.
Varm brødene i ovnen i 2-3 minutter.
Grovhakk vårløken. Topp suppen med fiskekrydderet og vårløken ved servering.
Vel bekomme!