Karrikrydret fiskesuppe med sei, reker, grønnsaker og steinovnsbakt brød

Karrikrydret fiskesuppe med sei, reker, grønnsaker og steinovnsbakt brød

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Karrijevning
1 pakke
(Gluten)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Vårløk
1/2 pakke
Seifilet
200 g
(Fisk)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Sitron
1 stk
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp suppen med fersk dill!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell og kutt gulroten og selleriroten i tynne staver på ca. 5 cm. Skjær fisken i terninger. Riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. 
Varm opp en mellomstor kjele til middels varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn karrijevningen og fiskebuljongen i det smeltede smøret, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la suppen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha gulroten og selleriroten i suppen, og la grønnsakene trekke i 3-4 minutter. Tilsett deretter fisken og la den trekke i 1-2 minutter. Ha rekene i suppen rett fra servering, og smak til med saften og skallet fra sitronen. 
Varm brødene i ovnen i 2-3 minutter.
Grovhakk vårløken. Topp suppen med fiskekrydderet og vårløken ved servering. 
Vel bekomme!