Indisk vegetargryte med kikerter og eple servert med stekt egg, nanbrød og rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrot
1 stk
Vårløk
1/2 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rødt eple
1 stk
Kikerter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Garam masala
1/2 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Nanbrød
2 stk
Egg
2 stk
Lettrømme
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist nanbrødene i brødristeren!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulroten, og kutt den og eplet i terninger. Kutt vårløken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels varme. Stek vårløken, hvitløken og gulroten i 3-4 minutter, til løken er blank. Tilsett 2 dl vann, garam masala-krydderet, grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene, kok opp, og la gryten småkoke i ca. 10 minutter. Ha i kikertene, og kok videre i 4-5 minutter. Smak til med chipotlemiksen, salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 3-4 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Knekk eggene i pannen og stek dem i ca. 2 minutter på hver side.
Server gryten med epleterningene, nanbrødene, eggene og lettrømmen.
Vel bekomme!