Ovnsbakt sei med sellerirotpuré, poteter, sprøstekt chorizo, pinjekjærner

Ovnsbakt sei med sellerirotpuré, poteter, sprøstekt chorizo, pinjekjærner

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Seifilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1/2 stk
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Poteter
400 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Melk
Smør
Spinat
50 g
Vossaspianata
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter, fordel dem på et stekebrett og stek dem i ovnen i 25 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt selleriroten i biter på ca. 2 x 2 cm. Kok selleriroten i 10-12 minutter, eller til den er helt mør.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1-2 minutter. Legg pinjekjernene over i en skål.  
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, krydre den med fiskekrydderet, og skvis over litt saft fra en halv sitron. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Kutt Vossaspianataen i strimler, og finhakk kruspersillen. Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til høy varme. Stek Vossaspianataen i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gyllent. Vend inn pinjekjernene og kruspersillen før servering, og smak til med saft fra en halv sitron.
 Ha spinaten sammen med den selleriroten de siste ca. 2 minuttene av koketiden. Sil av vannet, og kjør selleriroten, spinaten og 1 ts smør til en jevn puré med en stavmikser. Spe på med ca. 0,5 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!