Jamaican jerk chicken med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater

Jamaican jerk chicken med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Overlår av kylling med black garlic-marinade
    500 g
    Lime
    1 stk
    Mangochutney
    1 glass
    Garam masala
    1 pakke
    Poteter
    400 g
    Røde cherrytomater
    250 g
    Gule cherrytomater
    250 g
    Rødløk
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med frisk koriander!

    Sett stekeovnen på 220 grader. 
     Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18-20 minutter.
    Bland mangochutneyen sammen med garam masala-krydderet, litt olje og saft fra halve limen i en bolle. Vend kyllinglårene inn i mangoblandingen. 
     Skrell rødløken og kutt den i skiver. Fordel cherrytomatene og rødløken på den ene halvdelen av en stor ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingen på den andre halvdelen av formen. Stek formen i ovnen, under potetene, i 15-18 minutter. Knus cherrytomatene lett med en gaffel før servering.
    Kutt resten av limen i båter for servering.
    Fun fact! Garam masala er en indisk krydderblanding, og kan oversettes til "sterk krydderblanding". Blandingen kan variere, og denne inneholder blant annet koriander, chili og spisskummen.
    Vel bekomme!