Jamaican jerk chicken med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Lime
1 stk
Mangochutney
1 glass
Garam masala
1 pakke
Poteter
400 g
Røde cherrytomater
250 g
Gule cherrytomater
250 g
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med frisk koriander!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18-20 minutter.
Bland mangochutneyen sammen med garam masala-krydderet, litt olje og saft fra halve limen i en bolle. Vend kyllinglårene inn i mangoblandingen.
Skrell rødløken og kutt den i skiver. Fordel cherrytomatene og rødløken på den ene halvdelen av en stor ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingen på den andre halvdelen av formen. Stek formen i ovnen, under potetene, i 15-18 minutter. Knus cherrytomatene lett med en gaffel før servering.
Kutt resten av limen i båter for servering.
Fun fact! Garam masala er en indisk krydderblanding, og kan oversettes til "sterk krydderblanding". Blandingen kan variere, og denne inneholder blant annet koriander, chili og spisskummen.
Vel bekomme!