Biff stroganoff med grønnsaker og fullkornsris

Biff stroganoff med grønnsaker og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1/2 stk
Gulrøtter
200 g
Grønn paprika
1 stk
Storfestrimler
300 g
Tomatpuré
140 g
Laktosefri crème fraîche
150 g
(Melk)
Hønsebuljong
1 pakke
Fullkornsris
125 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet i to omganger for best resultat.

Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene. Kutt paprikaen og gulrøttene i terninger.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 1-2 minutter, og krydre det med salt og pepper. Legg kjøttet til side på en tallerken. 
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og gulrøttene i 2-3 minutter. Tilsett tomatpuréen og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i den laktosefrie crème fraîchen, hønsebuljongen, kjøttet og 2 dl vann, og kok opp. La stroganoffen koke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Biff stroganoff er en russisk matrett som har blitt populær over hele verden. Det finnes utallige historier om hvordan retten oppsto og hvem som lagde den først, men den morsomste historien er kanskje den som sier at retten er oppkalt etter Stroganoff, en greve som var tannløs på sine eldre dager og derfor måtte spise kjøttet oppskåret i strimler.
Vel bekomme!