Fiskekaker med kokte grønnsaker, egg, kryddersmør og quinoa
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
400 g
Egg
4 stk
Kryddersmør
1 pakke
Koljekaker
760 g
Ferdigkokt quinoa
400 g
Mexican BBQ
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Damp grønnsakene i stedet for å koke dem. Da bevares næringsstoffer, smak og farge bedre.
Sett stekeovnen på 220 grader
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
Ha fiskekakene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 10-15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kok eggene i 7-9 minutter. Skyll dem i kaldt vann mens du skreller dem, og del dem i to.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek quinoaen i ca. 5 minutter, til quinoaen er varm. Krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt og pepper. Ha quinoaen i en skål, og dekk den til med aluminiumsfolie, slik at den holder seg varm frem til servering.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kok gulrøttene i 3-4 minutter, og kok brokkolien i 2-3 minutter.
Server kryddersmøret til retten, og la det smelte over de varme eggene, fiskekakene og grønnsakene.
Fun fact! Quinoa er en relativt ny matvare på norske kjøkken, men planten har faktisk blitt dyrket i Sør-Amerika i flere tusen år! Opprinnelig vokste den vilt i Andesfjellene, helt opp til 4000 meters høyde, og var verdsatt høyere enn gull av inkaindianerne som bodde i dette området. Da spanjolene erobret Inkariket på 1500-tallet brente de ned all quinoa i området og innførte forbud mot å dyrke og spise planten.
Vel bekomme!