Fullkornslinguini med aubergine- og tomatsaus, Grana Padano og ruccolasalat
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Fullkornslinguine
250 g
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Oregano
1 pakke
Gulrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Alkoholfri rødvin
1 flaske
Tomatpuré
1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Ferdigkokte linser
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Saus til overs? Sausen kan fryses ned og varmes opp igjen på travle dager!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Kutt auberginen i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk løken. Skrell og press hvitløken. Hell laken av linsene og skyll linsene i kaldt vann.
Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek auberginen til den begynner å bli myk. Tilsett deretter basilikum- og oreganokrydderet, gulrotterningene, løken og hvitløken, og stek det hele videre i et par minutter, til løken er blank. Ha i tomatpuréen og stek blandingen videre under omrøring i et lite minutt. Ha i rødvinen, og la blandingen koke til mengden rødvin er omtrent halvert. Tilsett deretter de hakkede tomatene og linsene, og la sausen koke videre i ca. 10 minutter. Smak til med olivenolje, sukker, salt og pepper.
Skyll ruccolaen og tomaten i kaldt vann. Kutt tomaten i båter, og bland tomatbåtene sammen med ruccolaen i en skål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp retten med osten ved servering.
Vel bekomme!