Eggestekt grønnsaksris og helstekt chiliglasert blomkål servert med lime
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Grønn paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Gulrøtter
200 g
Blomkål
1 stk
Sweet chili-saus
1 beger
Chiliflak
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Egg
4 stk
Villrisblanding
125 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok risen dagen før for å spare tid og for å få ekstra sprø ris!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Riv bladene av blomkålen og kutt vekk mesteparten av stilken, slik at blomkålen blir noenlunde flat på undersiden. Legg blomkålen på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen ca. 1/3 av chilisausen og 4-5 ss olivenolje i en skål. Smak til med chiliflakes. Pensle blomkålen med blandingen, og krydre med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20-25 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis ut i steketiden.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme og rist sesamfrøene og nøttemiksen i 2-4 minutter, eller til frøene og nøttene er gylne.
Skrell hvitløken, løken og gulrøttene. Finhakk hvitløken og løken, og kutt gulrøttene i skiver. Kutt paprikaen i tynne staver.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme, og stek grønnsakene i 2-4 minutter, til løken er blank. Legg grønnsakene til side.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek risen til den begynner å bli sprø. Skyv deretter risen ut mot kantene i stekepannen, og knekk eggene i midten av pannen. Stek eggene under omrøring i et lite minutt, og bland deretter eggene sammen med risen. Vend inn grønnsakene, nøttene og sesamfrøene, og smak til med resten av chiliflakesene, soyasaus og saft fra halve limen.
Kutt resten av limen i båter, og grovhakk korianderen. Server den helstekte blomkålen med grønnsaksrisen, limebåtene, korianderen og resten av chilisausen.
Vel bekomme!