Rødvinsgryte med sjampinjong, paprika og erter servert med bønne- og potetmos
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Gulrøtter
200 g
Rød paprika
1 stk
Minisjampinjong
200 g
Alkoholfri rødvin
1 flaske
Tomatpuré
1 ss
Oregano
1/2 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Erter
125 g
Hvite bønner
1 pakke
Poteter
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gryten med finhakket fersk timian!
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skrell potetene om ønskelig. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt paprikaen i korte staver. Børst sjampinjongene, og kutt de største soppene i biter.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en kjele med litt olje og smør til middels høy varme. Stek soppen i 4-5 minutter, eller til den er gyllen. Ha i løken og hvitløken, og stek videre i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett rødvinen, kok opp, og la det småkoke i 2-3 minutter. Tilsett gulrøttene, tomatpuréen, basilikum- og oreganokrydderet, steinsoppulveret, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. La gryten småputre på lav varme i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper, og hold gryten varm frem til servering.
Hell laken av de hvite bønnene, og skyll bønnene godt. Kok halvparten av de hvite bønnene i en kjele med vann i et par minutter. Hell av vannet, og mos bønnene til en puré med en stavmikser. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og ha potetene tilbake i kjelen. Mos potetene med en gaffel, og rør inn bønnepuréen. Smak til med smør, salt og pepper, og spe ut med litt melk om ønskelig.
Hell laken av de sorte bønnene og skyll dem. Ha de sorte bønnene, paprikaen og resten av de hvite bønnene i gryten et par minutter før servering, og tilsett ertene det siste minuttet før servering.
Vel bekomme!