Sprøbakt aubergine servert med bulgursalat med bønner, ristet mais, valnøtter og appelsinvinaigrette
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Panering
1/2 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Bulgur
125 g
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Ruccola
25 g
Valnøtter
1 pakke
Appelsin
1 stk
Vegansk majones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sprøstek de sorte bønnene i litt olivenolje og krydre dem med litt salt før du vender dem inn i bulgursalaten.
Sett stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Kutt auberginene i ca. 1,5 cm tykke skiver på tvers. Visp sammen 1 dl kaldt vann, 5 flate spiseskjeer hvetemel (ca. 50 g), grønnsaksbuljongen, ønsket mengde av chipotlemiksen og 1/4 ts salt i en dyp tallerken. Bland sammen paneringen og sesamfrøene i en annen dyp tallerken. Dypp én og én auberskineskive først i den våte blandingen og deretter i paneringsblandingen. Legg skivene på stekebrettet. Stek aubergineskivene i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er sprø på utsiden og myke inni.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Hell laken av bønnene og skyll bønnene godt i kaldt vann. Hell laken av maiskornene. Grovhakk ruccolaen og valnøttene hver for seg.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist de hakkede valnøttene i 1–2 minutter, til de er gylne. Ha nøttene til side i en bolle. Skru ned til middels høy varme, og rist maiskornene i ca. 10 minutter, til de er gylne og har krympet litt.
Bland sammen bulguren, bønnene, valnøttene, maisen og ruccolaen i en serveringsbolle. Visp sammen 1 ss olivenolje, saften fra appelsinen og litt salt og pepper til en vinaigrette, og vend vinaigretten inn i salaten.
Server den veganske majonesen ved siden av.
Vel bekomme!