Sprøbakt aubergine servert med bulgursalat med bønner, ristet mais, valnøtter og appelsinvinaigrette

Sprøbakt aubergine servert med bulgursalat med bønner, ristet mais, valnøtter og appelsinvinaigrette

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Panering
1/2 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Ruccola
25 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Appelsin
1 stk
Vegansk majones
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sprøstek de sorte bønnene i litt olivenolje og krydre dem med litt salt før du vender dem inn i bulgursalaten.

Sett stekeovnen på 225 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
 Kutt auberginene i ca. 1,5 cm tykke skiver på tvers. Visp sammen 1 dl kaldt vann, 5 flate spiseskjeer hvetemel (ca. 50 g), grønnsaksbuljongen, ønsket mengde av chipotlemiksen og 1/4 ts salt i en dyp tallerken. Bland sammen paneringen og sesamfrøene i en annen dyp tallerken. Dypp én og én auberskineskive først i den våte blandingen og deretter i paneringsblandingen. Legg skivene på stekebrettet. Stek aubergineskivene i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er sprø på utsiden og myke inni.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
Hell laken av bønnene og skyll bønnene godt i kaldt vann. Hell laken av maiskornene. Grovhakk ruccolaen og valnøttene hver for seg. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist de hakkede valnøttene i 1–2 minutter, til de er gylne. Ha nøttene til side i en bolle. Skru ned til middels høy varme, og rist maiskornene i ca. 10 minutter, til de er gylne og har krympet litt.
 Bland sammen bulguren, bønnene, valnøttene, maisen og ruccolaen i en serveringsbolle. Visp sammen 1 ss olivenolje, saften fra appelsinen og litt salt og pepper til en vinaigrette, og vend vinaigretten inn i salaten.
Server den veganske majonesen ved siden av.
Vel bekomme!