Spinatpannekaker med kikerter, chèvre, aromasopp, pære og lettsyltet rødløk

Spinatpannekaker med kikerter, chèvre, aromasopp, pære og lettsyltet rødløk

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • salt
  • sukker
Spinat
50 g
Lettmelk
2,5 dl
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Aromasopp
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Chevre med ramsløk
1 pakke
(Melk, Laktose)
Eple
1 stk
Tobladssalat
75 g
Pære
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Kikerter
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannekaker til overs? Fyll dem med pålegg og ta dem med som lunsj!

Skyll spinaten. Ha spinaten og melken i en blender, og kjør det til en jevn masse. Rør sammen eggene, spinatmelken og en klype salt i en bolle. Sikt inn 2 dl hvetemel, litt og litt, og rør til du har en jevn røre.
Kutt soppen i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Skjær rødløken i så tynne skiver som mulig, helst med en god og skarp kniv.
Ha rødløken i en liten skål, og vend inn 1/2 ts sukker, en klype salt og saften fra sitronen. Bland alt godt sammen og la det stå frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek tynne pannekaker av pannekakerøren. Vent med å snu pannekakene til du ser at de er lette å løfte med en stekespade. Legg pannekakene på et fat med et lokk eller et annet fat over, slik at de holder seg lune. Begynn på neste punkt mens du venter på pannekakene.
Hell laken av kikertene, og skyll kikertene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kikertene i 3-4 minutter, til de blir gylne og begynner å "poppe". Sett kikertene til side og hold dem varme. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek soppen og hvitløken i 4-5 minutter, eller til soppen er gyllen.
Skjær chèvren i skiver eller terninger, og skyll tobladssalaten. Kutt eplet og pæren i terninger.
Server spinatpannekakene med soppen, kikertene, chèvren, den lettsyltede rødløken, salaten og eple- og pærebitene.
Tips! Rør ut melet i pannekakerøren til røren så vidt er jevn, men ikke rør mer enn nødvendig. Jo mer du rører, jo sterkere bindinger former nemlig glutenproteinene i røren, og resultatet kan bli seigere og mindre luftige pannekaker. Derfor har vi ikke melet i blenderen sammen med spinaten og melken!
Vel bekomme!