Ferske vårruller med teriyakistekt portobello og sprø wokgrønnsaker, servert med kjerneblanding og søt chilisaus

Ferske vårruller med teriyakistekt portobello og sprø wokgrønnsaker, servert med kjerneblanding og søt chilisaus

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
Portobellosopp
4 stk
Teriyaki-woksaus
1 pose
(Soya, Hvete)
Strimlet wokmiks
200 g
Hjertesalat
1 stk
Rispapir
1 pakke
Sweet chili-saus
1 beger
Kjerneblanding
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visp sammen 2 ss peanøttsmør og 3 ss vann til en saus. Smak til med salt og ha sausen i vårrullene!

 Kutt portobelloene i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje til høy varme. Stek portobelloskivene i 4-5 minutter, til de er lett gylne og har «krympet» litt. Ta pannen av varmen, tilsett teriyakisausen og bland godt, til portobelloskivene er dekket av saus. Ha det hele over i en bolle. Skyll og tørk stekepannen.
Ha litt ny olivenolje i stekepannen og varm den opp til litt over middels varme. Stek wokmiksen i 3-4 minutter, eller til grønnkålen har falt sammen og blitt litt blank.
Skyll hjertesalaten og del den i grove biter. Gjør klar et fuktet kjøkkenhåndkle (skylt i kaldt vann og vridd opp) og legg det på kjøkkenbenken. Fyll en stor suppetallerken med kaldt vann (den må være stor nok til å romme et rispapir).
Ta et rispapir og bløtlegg det i vannet fra punkt 3 i 40-50 sekunder, til rispapiret er mykt nok til å rulles. Legg rispapiret forsiktig over på det fuktede håndkledet. Legg litt av hjertesalaten, litt av wokgrønnsakene og et par skiver portobellosopp midt på rispapiret. Brett den ene enden av rispapiret over fyllet. Brett deretter sidene over fyllet og rull vårrullen sammen. Legg vårrullen over på et fat og gjenta prosessen med resten av rispapirene til du er tom for rispapir eller fyll.
 Grohakk kjerneblandingen. Varm opp stekepannen fra punkt 1 til høy varme og rist kjerneblandingen i 1-2 minutter, til kjernene er gylne og sprø. 
Skjær vårrullene i to på midten før servering. Server vårrullene med et dryss kjerneblanding på toppen, og ha chilisausen ved siden av.
Vel bekomme!