Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, poteter og stekt blomkål

Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, poteter og stekt blomkål

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Grønt eple
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Sitron
1 stk
Blomkål
1 stk
Småpoteter
300 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok småpotetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt eplet i små terninger, og finhakk gressløken. Bland epleterningene og gressløken sammen med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen og litt salt og pepper.
Kutt blomkålen i små buketter.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Skvis over saften fra ca. 1/4 av sitronen, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
 Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Ha i 1 ts smør, og stek videre i ca. 1 minutt. Krydre med salt og pepper. 
Vel bekomme!