Pestobakt lyr med cherrytomater, blomkål og potetmos

Pestobakt lyr med cherrytomater, blomkål og potetmos

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Grønn pesto
1/2 glass
(Cashewnøtter, Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Cherrytomater
125 g
Blomkål
1 stk
Potetmos
500 g
(Laktose)
Sitron
1/2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitronsaft og smør over grønnsakene i ovnen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør bunnen av en stor ildfast form med litt olje. Skjær fisken i porsjonsstykker, og fordel stykkene i formen. Krydre fisken med salt og pepper, og fordel pestoen jevnt utover fiskestykkene.
Del blomkålen i buketter. Skrell gul løk og kutt den i skiver. Ha løken, cherrytomatene og blomkålbukettene i formen med fisken. Vend grønnsakene i litt olje, og krydre dem med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 9-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under omrøring. Rør inn 1 ss smør før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
Følg instruksjonene i punkt 2 og 3, men ha fisken og grønnsakene i en aluminiumsform eller aluminiumsfolie i stedet for en ildfast form. Grill fisken og grønnsakene på grillen i 9-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Vel bekomme!