Grillet svinekam i hoisinsaus med stekte grønnsaker og eggenudler
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Stangselleri
1 pakke
Grønne bønner
250 g
Brokkoli
1 stk
Minisjampinjong
200 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Svinekam
850 g
Hoisinsaus
3 pakke
Eggenudler
400 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mye stangselleri igjen? Kutt stangsellerien i staver og legg den i kaldt vann. Spis sellerien som snacks med en god dip.
Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme.
Sett en stor kjele med lettsaltet vann på kok.
Skyll stangsellerien og kutt ønsket mengde av den i tynne skiver på skrå. Kutt av endene på aspargesbønnene og del brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken og kutt den i biter. Kutt sjampinjongene i to. Skrell og finhakk hvitløken.
Krydre kjøttet med salt og pepper og pensle det med litt olje. Grill kjøttet på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med litt av hoisinsausen underveis. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer det i strimler for servering.
Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 2.
Vend grønnsakene fra punkt 3 i litt olje. Pakk grønnsakene og hvitløken inn i aluminiumsfolie eller ha dem i en grillform av aluminium. Hvis du har en grillplate på grillen din, kan du steke grønnsakene rett på platen. Grill grønnsakene på indirekte varme til de er gjennomstekte, men fortsatt har litt tyggemotstand. Bland sammen grønnsakene, kjøttet og resten av hoisinsausen. Smak til med salt og pepper.
Ønsker du ikke å grille? Tilbered nudlene som anvist på pakken. Kutt kjøttet i strimler og stek det på høy varme i en stekepanne med olje til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet til side. Stek grønnsakene i den samme stekepannen i noen minutter, og vend inn kjøttet og hoisinsausen. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!