Marinerte gyros i pitabrød servert med hjemmelaget tzatziki
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Rød paprika
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Tobladssalat
100 g
Yoghurt naturell
150 g
Kinesisk hvitløk
1/4 stk
Urtemarinert svinekjøtt
600 g
Pitabrød
6 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn et par spiseskjeer rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Rens paprikaen og kutt den og halve agurken i terninger. Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Hell vannet av maiskornene. Ha alle grønnsakene og tobladssalaten i separate skåler for servering.
Grovriv resten av agurken på et rivjern, og klem ut vannet av agurken med hendene. Skrell og press hvitløken. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og 3 ss olivenolje sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttet i 4-5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Snu på kjøttet underveis.
Varm pitabrødene i ovnen i 2-3 minutter rett før servering. Fyll de ferdigstekte pitabrødene med kjøttet, tzatzikien og grønnsakene.
Vel bekomme!