Svinewok med chop suey-saus, grønnsaker og jasminris
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Jasminris
150 g
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Vårløk
1/2 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Chop suey-saus
1 pakke
Wokmiks med svartkål
300 g
Grønne bønner
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt grønnsaksbuljong i kokevannet til risen for mer smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken. Grovhakk vårløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 3-4 minutter. Tilsett hvitløken og vårløken, sesamfrøene og ønsket mengde chiliflakes, og stek videre i 1-2 minutter. Vend inn chop suey-sausen rett før servering.
Varm opp en vid kjele eller en wokpanne med litt olje til middels høy varme. Stek wokmiksen i 3-4 minutter. Ha i aspargesbønnene når det gjenstår et minutt av steketiden.
Fun fact! Det er uvisst hvor chop suey kommer fra, men det er en populær rett på mange kinesiske restauranter utenfor Kina. Noen antropologer mener retten stammer fra Guangdong-provinsen i Kina, og at navnet betyr "diverse rester".
Vel bekomme!