Svinewok med chop suey-saus, grønnsaker og jasminris

Svinewok med chop suey-saus, grønnsaker og jasminris

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
Jasminris
150 g
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Vårløk
1/2 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Chop suey-saus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Bygg, Hvete)
Wokmiks med svartkål
300 g
Grønne bønner
150 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt grønnsaksbuljong i kokevannet til risen for mer smak.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skrell og finhakk hvitløken. Grovhakk vårløken. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 3-4 minutter. Tilsett hvitløken og vårløken, sesamfrøene og ønsket mengde chiliflakes, og stek videre i 1-2 minutter. Vend inn chop suey-sausen rett før servering.
Varm opp en vid kjele eller en wokpanne med litt olje til middels høy varme. Stek wokmiksen i 3-4 minutter. Ha i aspargesbønnene når det gjenstår et minutt av steketiden.
Fun fact! Det er uvisst hvor chop suey kommer fra, men det er en populær rett på mange kinesiske restauranter utenfor Kina. Noen antropologer mener retten stammer fra Guangdong-provinsen i Kina, og at navnet betyr "diverse rester".
Vel bekomme!