Ovnsbakt laks og grønnsaker med småpoteter, soya- og ingefærsmør og persille
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Laksefilet
325 g
Blomkål
1/2 stk
Reddiker
1 pakke
Småpoteter
300 g
Ingefær
1 bit
Sitron
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finriv litt av sitronskallet (kun det gule) og ha det i soya- og ingefærsmøret!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok småpotetene i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Kutt reddikene i to og blomkålen i
buketter. Fordel blomkålbukettene, reddikene og laksen utover stekebrettet.
Vend grønnsakene i litt olje, og krydre grønnsakene og fisken med salt og
pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 12 minutter
Finriv ønsket mengde av ingefæren på et rivjern. Varm opp en liten kjele med 1-2 ss smør til middels høy varme, og stek smøret til det er nøttebrunt. Tilsett ca. 1,5 ss soyasaus, og smak til med ingefæren.
Finhakk kruspersillen og kutt sitronen i båter. Topp retten med persillen, og server sitronbåtene ved siden av.
Fun fact! Reddikens friske, pepperaktige smak kommer av at den inneholder sennepsolje.
Vel bekomme!