Rød curry med linser, grønnkål og kaffirlimeblader servert med villrisblanding

Rød curry med linser, grønnkål og kaffirlimeblader servert med villrisblanding

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    Villrisblanding
    125 g
    Lime
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Gulrot
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Rød currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    400 ml
    Kaffirlimeblader
    5 stk
    Grønne linser
    1 pakke
    Kikerter
    380 g
    Grønnkål
    50 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med litt grovhakket koriander.

    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Skrell rødløken og kutt den i skiver. Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver. Rens paprikaen og kutt den i tynne staver.
    Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 1 i 1–2 minutter. Tilsett currypasten og stek videre i et lite minutt. Tilsett deretter kokosmelken, 2 dl vann og kaffirlimebladene. Gi det hele et oppkok. 
    Hell vannet av linsene og kikertene, og skyll linsene og kikertene i kaldt vann. Ha linsene, kikertene og grønnkålen i curryen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med litt salt om nødvendig.
    Plukk kaffirlimebladene ut av curryen før servering. Disse skal ikke spises. Kutt limen i båter og server limebåtene til retten. 
    Vel bekomme!