Rød curry med linser, grønnkål og kaffirlimeblader servert med villrisblanding
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
Villrisblanding
125 g
Lime
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
400 ml
Kaffirlimeblader
5 stk
Grønne linser
1 pakke
Kikerter
380 g
Grønnkål
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt grovhakket koriander.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell rødløken og kutt den i skiver. Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver. Rens paprikaen og kutt den i tynne staver.
Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 1 i 1–2 minutter. Tilsett currypasten og stek videre i et lite minutt. Tilsett deretter kokosmelken, 2 dl vann og kaffirlimebladene. Gi det hele et oppkok.
Hell vannet av linsene og kikertene, og skyll linsene og kikertene i kaldt vann. Ha linsene, kikertene og grønnkålen i curryen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med litt salt om nødvendig.
Plukk kaffirlimebladene ut av curryen før servering. Disse skal ikke spises. Kutt limen i båter og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!