Pestobakt torsk med stekt chorizo, bakte tomater og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Valnøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Tomater
2 stk
Chorizo
50 g
Valnøtter
1 pakke
Torskefilet
375 g
Grønn pesto
1/2 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i potetmosen for mer smak!
Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene om ønskelig. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i båter, og kutt tomatene i mindre biter. Ha løkbåtene og tomatene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut, og legg fiskestykkene i en ildfast form. Fordel ønsket mengde av pestoen over fiskestykkene og stek dem i ovnen i 8-12 minutter, eller til de er gjennomstekte og flaker seg.
Kutt chorizoen i strimler og grovhakk valnøttene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme og stek chorizoen og valnøttene i ca. 5 minutter. Hold chorizoen og valnøttene varme på lav varme frem til servering.
Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!