Brokkolipai med karamellisert løk, fetaost og frisk salat
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Fetaost
100 g
Strimlet grønnkål
100 g
Egg
4 stk
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Valnøtter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp paien med litt revet parmesan før steking for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent 0,5 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform som måler 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Skru ovnen ned til 200 grader når du tar paiformen ut av ovnen.
Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Skjær fetaosten i terninger.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken og brokkolien i 6-7 minutter, eller til løken er karamellisert og brokkolien er mør. Krydre med litt salt underveis. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken og brokkolien de siste 3 minuttene av steketiden.
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper.
Fyll paideigen med grønnsakene og fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek paien i ovnen i 15-20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
Ha tobladssalaten i en skål. Skyll tomaten og kutt den i biter. Bland sammen salaten, tomaten og valnøttene i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!