Pestobakt torsk med stekt chorizo og valnøtter, bakte cherrytomater og potetmos

Pestobakt torsk med stekt chorizo og valnøtter, bakte cherrytomater og potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Gul løk
3 stk
Cherrytomater
250 g
Chorizo
100 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Grønn pesto
1 glass
(Cashewnøtter, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt muskatnøtt i potetmosen for mer smak!

Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene om ønskelig. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løkene i båter. Ha løkbåtene og cherrytomatene i en stor ildfast form og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter. 
Kutt chorizoen i strimler og grovhakk valnøttene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme og stek chorizoen og valnøttene i ca. 5 minutter. Hold det varmt på lav varme frem til servering. 
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut. Legg fisken i en ildfast form, og fordel pestoen over fiskestykkene. Stek formen i ovnen i 8-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg. 
 Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!