Kremet fiskeform av laks, sei og grønnsaker med potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Brokkoli
1/2 stk
Laksefilet
180 g
Seifilet
200 g
Laktosefri crème fraîche
150 g
Grana Padano
1 stk
Mexican BBQ
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en ny vri, fordel potetmosen over fiskeblandingen og strø over osten før du steker formen i ovnen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulroten i skiver, og kutt brokkolien i buketter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form. Skjær fisken i terninger.
Bland den laktosefrie crème fraîchen, det meksikanske grillkrydderet, 1/4 ts salt og litt pepper sammen i en bolle. Vend fisketerningene inn i crème fraîche-blandingen, og fordel det hele over grønnsakene i formen. Riv Grana Padano-osten på et rivjern og strø den over formen. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!