Torsk med jordskokkpuré, poteter, vårløk og erter
Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- pepper
- salt
- smør
Jordskokker
250 g
Poteter
400 g
Grønne erter
125 g
Vårløk
1 pakke
Torskefilet
375 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok jordskokkene med litt hvitvin for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og skrell jordskokkene, og kutt dem i grove biter. Varm opp en kjele med 1 ss smør til middels høy varme. Stek jordskokkene i 3-4 minutter. Tilsett 7 dl vann, og kok jordskokkene i 12-14 minutter.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels høy varme. Stek de grønne ertene i ca. 2 minutter. Ha i vårløken, og stek videre i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av jordskokkene, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett ca. 0,5 dl melk, 1 ts smør og litt salt, og kjør det hele sammen med en stavmikser.
Vel bekomme!