Ovnsbakte kyllingvinger og grønnsaker servert med potetmos og gressløkvinaigrette

Ovnsbakte kyllingvinger og grønnsaker servert med potetmos og gressløkvinaigrette

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Overvinger av kylling med timian og hvitløk
480 g
Farget blomkål
1/2 stk
Cherrytomater
250 g
Potetmos
500 g
(Laktose)
Gressløk
1/2 pakke
Sitron
1/4 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar på stekesjyen fra brettet med kyllingvingene og server den til retten.

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Del blomkålen i buketter. Fordel cherrytomatene, blomkålbukettene og kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. 
Varm posen med potetmos (uåpnet) i vannet fra punkt 1 i ca. 10 minutter. Hell deretter av vannet, hold posen med et kjøkkenhåndkle, klipp opp posen og ha potetmosen over i en serveringsskål. 
Skyll og finhakk gressløken. Ha gressløken i en skål og vend inn 2 ss olivenolje, potetkrydderet og ønsket mengde saft fra sitronen.
Fun fact! Blomkål finnes i flere forskjellige farger, som lilla, grønn og oransje. De ulike fargene ble til naturlig ved mutasjon.
Vel bekomme!