Butter chicken servert med nanbrød, krydderris og rabarbrachutney
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- olje
- salt
- smør
- sukker
Rabarbra
4 stk
Rødløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Basmatiris
350 g
Tyrkisk krydder
2 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllinglårfilet
800 g
Butter chicken-paste
2 glass
Kremfløte
3 dl
Spinat
200 g
Vårløk
1 pakke
Nanbrød
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke eplecidereddik, kan du bruke rødvins- eller hvitvinseddik.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell rabarbrastilkene og kutt dem i biter. Ta vare på skallet. Skrell og finhakk rødløken og ingefæren. Ha rabarbraskallet, ingefæren, halvparten av rødløken, 2 ss eplecidereddik og 4 ss sukker i en kjele, og gi det hele et oppkok. La det koke i 5 minutter, og fisk deretter ut rabarbraskallet. Tilsett rabarbrabitene, og la det hele småkoke i 15–20 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken. Ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skrell og finhakk hvitløken. Skjær kyllingen i biter. Ikke ta vekk fettet. Skyll spinaten og vårløken, og kutt vårløken i tynne skiver.
Varm opp en vid kjele med 2 ss olje og 2 ss smør til middels høy varme. Stek kyllingen i et par minutter, til den har fått en gyllen stekeskorpe. Tilsett hvitløken, resten av rødløken og ønsket mengde butter chicken-paste. Begynn gjerne med ett glass og smak til med det andre, så det ikke blir for sterkt. La det hele steke i 2–3 minutter. Tilsett deretter kremfløten, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Vend inn spinaten når det gjenstår et minutt av koketiden.
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 2–3 minutter rett før servering.
Topp butter chicken-gryten med vårløken ved servering, og server nanbrødene, risen og rabarbrachutneyen ved siden av.
Vel bekomme!