Hvitløksmarinerte svinekoteletter med maiskrem, tomatpesto og aspargesbønner

Hvitløksmarinerte svinekoteletter med maiskrem, tomatpesto og aspargesbønner

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Maiskorn
3 pakke
Grønne bønner
300 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
1050 g
Sitron
2 stk
Tomatpesto
2 pakke
(Egg, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag saltbakte poteter! Dekk bunnen av en ildfast form med grovt salt. Prikk potetene med en gaffel og legg dem i formen. Stek formen i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.

Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme. 
Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skyll potetene og kutt dem i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Hell laken av maiskornene. Skrell og press 1/4 kinesisk hvitløk. Ha maiskornene, 1,5 dl melk og hvitløken i en lite kjele. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en jevn krem med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. Hold maiskremen varm frem til servering.
Kutt av endene på aspargesbønnene. Skrell og finhakk 1/4 kinesisk hvitløk. Ha de grønne bønnene og hvitløken på et ark aluminiumsfolie. Ha på 1 ss smør og litt salt og pepper, og pakk igjen aluminiumsfolien. Kutt sitronene i to.
Grill kotelettene på direkte varme i 3–4 minutter på hver side, til de har fått en god stekeskorpe. Flytt deretter kotelettene til indirekte varme, og la dem steke videre i ca. 5 minutter. La kotelettene hvile i ca. 5 minutter før servering.
Legg aluminiumspakken med de grønne bønnene på indirekte varme, og legg sitronene på indirekte varme med snittflaten ned. Grill sitronene og pakken med bønnene i 5–7 minutter.
Server kotelettene med bønnene, maiskremen, sitronene og tomatpestoen.
Ønsker du ikke å grille? Stek kjøttet i en varm stekepanne med litt olje i 4–5 minutter på hver side. Ta kjøttet ut av pannen og stek de grønne bønnene i samme panne i 2–3 minutter. Kutt sitronen i båter og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!