Fiskekaker med lilla blomkål, potetsalat med sennepsvinaigrette og pepperrotdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
1000 g
Banansjalottløk
2 stk
Kruspersille
1 pakke
Sennepsvinaigrette
2 pakke
Fiskekaker
960 g
Farget blomkål
2 stk
Pepperrotdressing
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend blomkålskivene i sammenvispet egg og deretter i panko eller griljermel. Stek blomkålen i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
Ha potetene i en stor kjele og hell over nok vann til å dekke potetene. Ha i litt salt, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen og ha på et lokk når det koker, og la potetene trekke i 20–25 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet og skyll potetene i kaldt vann når de er ferdigkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Legg fiskekakene til side og hold dem varme frem til servering.
Kutt blomkålene i to og deretter i ca. 1 cm tykke skiver. Ha litt ny olje i stekepannen du brukte til fiskekakene og varm den opp til middels høy varme. Stek blomkålskivene i ca. 3 minutter på hver side, eller til skivene er gjennomstekte. Tilsett 1–2 ss smør i pannen mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
Kutt de ferdigkokte potetene i biter. Skrell og finhakk banansjalottløken, og skyll og finhakk kruspersillen. Bland sammen potetene, banansjalottløken og persillen i en serveringsbolle, og vend inn sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper.
Server fiskekakene med blomkålen, potetsalaten og pepperrotdressingen.
Vel bekomme!