Fiskegrateng med romanesco, knutekål og persillesmør

Fiskegrateng med romanesco, knutekål og persillesmør

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Fiskegrateng
1600 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Gul løk
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Romanesco
1 stk
Knutekål
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare litt oppvask, kan du koke grønnsakene sammen med potetene de siste 5 minuttene.

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett to store kjeler med lettsaltet vann på kok.
Kok potetene i den ene kjelen fra punkt 1 i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Smør en ildfast form med litt olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Dryss over pankoen og fordel noen små klatter smør på toppen. Stek formen midt i ovnen i 20-25 minutter.
Kutt romanescoen i mindre buketter. Skrell romanescostilken og kutt den i skiver. Skrell knutekålen og kutt den i staver. Kok romanescoen og knutekålen i den andre kjelen fra punkt 1 4–5 minutter.
Smelt 150 gram smør i en kjele på lav varme. Skrell og finhakk løken. Finhakk kruspersillen fra urtepakken. Ha løken og persillen i smøret og la det surre til resten av retten er ferdig. Smak til med pepper.
Server fiskegratengen med grønnsakene, potetene og persillesmøret.
Vel bekomme!