Ferske vårruller med teriyakistekt portobello og sprø wokgrønnsaker, servert med kjerneblanding og søt chilisaus
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
Portobellosopp
4 stk
Teriyaki-woksaus
1 pose
Strimlet wokmiks
200 g
Hjertesalat
1 stk
Rispapir
1 pakke
Sweet chili-saus
1 beger
Kjerneblanding
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Visp sammen 2 ss peanøttsmør og 3 ss vann til en saus. Smak til med salt og ha sausen i vårrullene!
Kutt soppene i ca. 1 cm tykke skiver. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje til høy varme. Stek soppskivene i 4-5 minutter, til de er lett gylne og har «krympet» litt. Ta pannen av varmen, tilsett teriyakisausen og bland godt, til soppen er dekket av saus. Ha det hele over i en bolle. Skyll og tørk stekepannen.
Ha litt ny olivenolje i stekepannen og varm den opp til middels varme. Stek wokmiksen i 3-4 minutter, eller til grønnkålen har "falt sammen".
Skyll hjertesalaten og del den i grove biter. Gjør klar et fuktet kjøkkenhåndkle og legg det på kjøkkenbenken. Fyll en stor suppetallerken med kaldt vann.
Ta et rispapir og bløtlegg det i vannet fra punkt 3 i 40-50 sekunder, til rispapiret er mykt nok til å rulles. Legg rispapiret over på kjøkkenhåndkledet. Legg litt av hjertesalaten, litt av wokgrønnsakene og et par skiver portobellosopp midt på rispapiret. Brett den ene enden av rispapiret over fyllet. Brett deretter sidene over fyllet og rull vårrullen sammen. Legg vårrullen over på et fat og gjenta prosessen med resten av rispapirene til du er tom for rispapir eller fyll.
Grohakk kjerneblandingen. Varm opp en tørr stekepanne, og rist kjerneblandingen i 1-2 minutter.
Topp vårrullene med kjerneblandingen, og server chilisausen ved siden av.
Vel bekomme!