Mac 'n' peas med kremet grønnsakssaus

Mac 'n' peas med kremet grønnsakssaus

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1/2 stk
Gulrot
1 stk
Havrematfløte
1/2 pakke
(Gluten)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Næringsgjær
1 pakke
Makaroni
200 g
(Hvete)
Erter
250 g
Timian
1/2 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt et hvitløksfedd i to og gni snittflaten mot de ferdigstekte multibrødene etter at du har skåret dem i to. Topp med litt olivenolje og salt.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og grovhakk den gule løken og hvitløken. Fjern bladene og det nederste av stilken på blomkålen og kutt blomkålen i biter. Skrell gulroten og kutt den i biter.
Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til litt over middels varme. Stek løken og hvitløken i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett blomkål- og gulrotbitene, matfløten, 2 dl vann, næringsgjæren og grønnsaksbuljongen. Gi det hele et oppkok og la det koke under lokk i 10-12 minutter, til grønnsakene er helt møre. Mos blandingen til en helt jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, og spe på med vann hvis sausen blir for tykk.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Plukk bladene av timianen. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje til høy varme. Stek ertene og halvparten av timianbladene i et minutts tid, til ertene er gjennomvarme. Smak til med litt salt.
Varm multibrødene i ovnen som anvist på pakken.
Vend grønnsakssausen inn med den ferdigkokte pastaen. Vend inn ertene og topp med resten av timianen.
Vel bekomme!